laupäev, 21. veebruar 2015

„TEAN JA TEEN“ (sportlik suhtlemine)

EESMÄRK: 

- arendada suhtlemis- ja eneseväljendusoskust 
- liikumine

- huvitav tund

VAJA: 

- paberit
- kirjutusvahendit

- kleeplinti

JUHEND:

1. Igale õpilasele kleebitakse seljale tuttavad (varem tundides läbivõetud) kehalised                   harjutused (nt. tähthüpped, puusaringid, kätekõverdused hüplemine ühel jalal jne                   jne...). Kui kõikidel õpilastel on seljal paber sportliku tegevusega, siis võetakse ringi               (seljad väljapoole).
  • Oluline on, et õpilane ise ei näe mis on tema seljal olevale paberile kirjutatud.


2. Õpetaja stardimärguande peale leiavad õpilased paarilise ja paluvad teineteisele ühe           lausega seljal olevat kehalist ülesannet kirjeldada. Kui õpilane peale kaaslase kirjeldust       oma ülesannet ära ei arvanud, läheb ta otsima järgmist sõpra. Nii jätkatakse kuniks on         sõna seljal teada.
  • NB! Ülesande kirjeldamisel ei tohi kasutada seljale kirjutatud sõna/sõnu (nt. kõhulihased -> kõht ja lihased).



3. Kui õpilane arvab oma ülesande ära, siis tuleb see harjutus endal ka läbi teha. Õpetaja         valib korduste arvu, näiteks kõik teevad oma asja 20 korda.
  • Põnevuse lisamiseks on väga hea eelnevalt õpilastele mainida, et oluline on ka lõppjärjestus – kiiremad sõnaarvajad saavad lisapreemia vms.


4.  Mängu võib vastavalt vajadusele ja võimalustele muuta. Võib teha ka nii, et kes oma             sõna ära arvab, saab õpetajalt kohe uue ja sekkub tagasi mängu. Kes etteantud aja             jooksul rohkem sõnu ära arvab on võitja.
  • MIDA VANEM KLASS SEDA RASKEMAD SÕNAD


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar